Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Een backup maken van je server

Een backup maken van je server
MijnBackupPartner

Een backup maken van je server

Er zijn een aantal zaken maar zo belangrijk als een goede backup strategie voor jouw servers. Dit is echter een langdurig proces om handmatig te beheren, de software die wij leveren van MijnBackupPartner.nl zorgt ervoor dat je dit kan automatiseren, beveiligen, en sneller kunt afhandelen. Laten we alle voordelen van een backup maken van je server behandelen in deze blog post. 

Een goede backup strategie kan een hoop verschil maken in het alledaagse bedrijfsleven. Niet alleen kan je altijd terugvallen op een backup voor incidentele of kleine menselijke fouten. Maar ook voor aanvallen door ransomware en andere malafide software. Een backup bij MijnBackupPartner.nl wordt namelijk op een andere locatie opgeslagen. Dus niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld zijn opslagmedia te selecteren. Vervolgens wordt hij versleuteld zodat hij alleen toegankelijk is voor mensen met een wachtwoord en de twee factor authenticatie. 

Versleuteling en beveiligingsstrategie van de backup

Versleuteling en beveiliging van een server backup is ontzettend belangrijk, niet alleen jouw bedrijfsgegevens kunnen hier natuurlijk inzitten, maar ook de gegevens en bestanden van jouw klanten. Wanneer dit niet meer te bereiken is door data verlies of het overschrijven van een foutieve update kan dit een ramp betekenen en zelfs het einde van bedrijven. Daarom is dit zo belangrijk om dit niet alleen voor 1 keer goed ingericht te hebben, maar ook met een regulier schema bij te werken. 

De software van MijnBackupPartner.nl die dit mogelijk maakt zorgt niet alleen voor de initiële backup, maar ook voor de reguliere bijwerkingen die nodig zijn met steeds maar veranderingen in data. Op een gemiddelde dag kunnen natuurlijk aan meerdere pagina’s gewerkt worden voor een website, tientallen excel sheets bewerkt en gemaakt worden en ga zo maar door. Als je een handmatige wekelijkse backup maakt en wegschrijft naar een lokale opslag mogelijkheid. Dan is dit niet alleen niet veilig genoeg aangezien de data nog op een bereikbare opslagmedium zit. Maar ook niet genoeg voor bijvoorbeeld een nieuw project waar net een week aan gewerkt is. 

Om kostbare werktijd te redden en het geruststellen van klanten is het dus belangrijk dat er een reguliere backup gemaakt wordt en dit op een veilige andere locatie wordt opgeslagen. 

De versleuteling die plaatstvindt voor het veilig opslaan van data is op basis van Militaire AES-256 encryptie. En de verbinding naar de backup locatie is tevens beveiligd met een TLS versleuteling of SSL certificaat. Hierdoor kan data niet uitgelezen worden door gebruikers op dezelfde verbinding. 

Snelle verbinding voor het uploaden van data

Een complete server versturen kan een hele taak zijn wanneer je dit via een lokale internetverbinding verstuurdt. Met een server backup zal dit minder het geval zijn door een rechtstreekse internetverbinding via het datacenter. Echter is het nog steeds belangrijk dat een backup ook snel gemaakt kan worden. Daarom comprimeerd de backup software van MijnBackupPartner.nl alle data om ruimte te besparen op de internetverbinding. Die gecomprimeerde bestanden worden dan vervolgens opgesplitst in vele kleine blokken of clusters van data die sneller verzonden kunnen worden dan 1 grote cluster van data. Hetzelfde wat je bijvoorbeeld ziet met het versturen van data via FTP. 

Geschikt voor elke server software Windows IIS, Apache en Ubuntu

Server software kan natuurlijk verschillen van één project naar het andere. Ook kan het zijn dat er voor bepaalde projecten een Linux server nodig is, of een Windows IIS server. De backup software van MijnBackupPartner.nl kan op elk besturingssysteem geïnstalleerd worden en zorgen voor backups. De client software kan dan op de hoofdserver geïnstalleerd worden, en ook virtuele servers met bijvoorbeeld Hyper-V meenemen in de backup. Of de complete hoofdserver. Dit brengt natuurlijk een hoop voordelen met zich mee dat er voor elk platform een mogelijkheid is om de backup in te regelen. 

Hyper-v backup

Van virtuele machines kan er gemakkelijk een backup gemaakt worden die individueel of geheel te beheren is. Zo kan er voor elk project en elke server een individuele backup gemaakt worden die te beheren is op meerdere manieren en systemen. 

Exchange mail server backup

Met onze backup software zijn er ook backups te maken van Exchange servers die mail en werkomgevingen beheren. Dit is natuurlijk essentieel voor het opslaan van data die elke dag weer gebruikt wordt voor klantencontact, het beheren van werkomgevingen en het aanmelden bij belangrijke systemen.

Backup voor database servers

Databases vormen de kern van vele websites en systemen, klant gegevens worden hierin opgeslagen, de laatste wijzigingen van een website, of complexe berekeningen. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste zaken die opgeslagen dienen te worden. Deze servers zijn veelal ingericht voor Microsoft SQL, MySQL, Oracle databases of MongDB. Al deze databases worden ondersteund en opgeslagen op een veilige locatie. 

Retentie van 120 dagen

Retentie van een backup is net zo belangrijk als het maken van de backup zelf. Dit wordt geheel geautomatiseerd en bijgehouden door onze backup software. Er kan ter alle tijden nog 120 dagen teruggegaan in de backup. Zodat ook historische data na een periode van 120 dagen nog te herstellen is. Wel zo makkelijk als je net dat bestand van een klant nog nodig had die inmiddels al een paar maanden inactief is. 

Beschikbare ruimte voor de backups

We bieden in onze twee pakketten voor server backups twee mogelijkheden. Het verschil tussen deze twee pakketten is voornamelijk de beschikbare schijfruimte die te gebruiken is. Het eerste pakket beschikt over een schijfruimte van 1000 gigabyte en het tweede pakket over 2000 gigabyte. Dit maakt het mogelijk om een hoop data op te slaan voor een heldere en lage prijs. Bij het eerste pakket is het mogelijk om dit voor 1 server in te richten. Bij het tweede pakket zit er geen limiet aan het aantal servers die opgeslagen kunnen worden in de backup.

Voor minimale kosten kan je de complete backup strategie inrichten en automatiseren via de backup software van MijnBackupPartner.nl. Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen via de online chat of het ticketsysteem.