Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Een Windows 10 image backup maken

Een Windows 10 image backup maken
MijnBackupPartner

Een Windows 10 image backup maken

Een backup van lokale bestanden op elke PC is niet alleen verstandig, maar redt je ook van verloren data. Maar elke file en instelling zelf weer terug zetten in een Windows installatie kan tijdrovend zijn. Daarom hebben we bij MijnBackupPartner.nl de mogelijkheid om een complete Image backup te maken en op te slaan op diverse media. Zo kan je op elk moment naar een complete eerdere Windows installatie terug. 

Waarom een complete Image backup maken? 

Een volledige image backup maken heeft vele voordelen. Waarom zou je ook alleen van losse bestanden een backup maken als je het ook van de gehele omgeving kunt doen? Losse bestanden, browser geschiedenis, Windows instellingen en alles wat je op de computer hebt staan. Alles wordt meegenomen in de image backup. Zo kan je ook bij laptop verlies, of het verliezen van een computer door wat voor omstandigheden dan ook, snel terug naar waar je gebleven was. 

De voordelen van een image backup

Een complete image backup maakt het mogelijk om werknemers die altijd on the move zijn tussen klanten of locaties ook de zekerheid te gunnen van een veilige werkomgeving. Wanneer je natuurlijk reist voor je werk met je laptop loop je een stuk meer risico dan een werknemer die een vaste pc op kantoor heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een laptop kan even snel meegenomen worden in de auto en uit je handen glippen. Vergeten of gestolen worden in de trein of in een caf├ę. Er kan altijd wat mee gebeuren. 

Een image backup van Windows 10 zorgt ervoor dat niet alleen jouw data, maar ook jouw Windows installatie, Browser geschiedenis en instellingen in een keer teruggezet kunnen worden zonder oponthoud. Een image backup kan namelijk gemakkelijk op een nieuwe PC of laptop in een keer ge├»nstalleerd worden. Zonder eerst Windows opnieuw te hoeven installeren. 

De nadelen van een backup maken van losse files

Van losse files backups maken is natuurlijk in sommige situaties gemakkelijker om te doen. Zo verbruik je minder bandbreedte en kan er voor dat eene project snel gewerkt worden. Maar wat als je jouw complete laptop of werkomgeving verliest? Dan moet er eerst Windows geinstalleerd en geconfigureerd worden alvorens de losse files teruggezet kunnen worden. Met een complete image backup installeer je dit direct op de nieuwe computer. Met een schone Windows installatie en configuratie ben je zo een paar uur tot een werkdag kwijt aan werk. Met een image backup voor  Windows 10 kan je de image backup direct terugzetten zonder eerst Windows te installeren en configureren. Dit bespaard een hoop tijd en kan het verschil maken tussen een gehaalde deadline. 

De software van MijnBackupPartner.nl

Met onze software van MijnBackupPartner.nl kan je op een gemakkelijke, veilige en snelle wijze een complete image backup maken. Dit zorgt ervoor dat je op elk gewenst of ongewenst tijdstip nog terug kan vallen op een backup van niet alleen een paar bestanden. Maar van de gehele machine. 

Beveiliging van de image backup

Beveiliging van een backup is net zo belangrijk als de backup zelf. Als een backup niet veilig opgeslagen is dan kan het maar zo zijn dat de backup waar op vertrouwd wordt ook niet meer bereikbaar is om terug te zetten. Daarom is de backup oplossing van MijnBackupPartner.nl veelzijdig en veilig in gebruik. Het begint met het aanmelden van het account binnen de software. Hier zijn strenge wachtwoord eisen actief en kan er ook twee factor authenticatie op gezet worden. Dit maakt het mogelijk om de eerste laag beveiliging zo goed mogelijk dicht te timmeren. 

Hierna wordt de daadwerkelijke verbinding tussen de PC en de backup server ook versleuteld met een TLS certificaat, zo kan er geen data uitgelezen worden wanneer iets verzonden wordt op publieke WIFI locaties. En de backup zelf wordt met Militaire AES-256 versleuteling versleuteld. Zo is jouw backup veilig opgeslagen. Niet alleen op 1 fysieke locatie, maar ook op meerdere plekken over de gehele wereld. 

Sneller dan andere oplossingen

Met de slimme software van MijnBackupPartner.nl zorgen we ervoor dat de image backup dus niet alleen veilig gedaan wordt, maar ook op een snelle wijze. Complete Image backups kunnen namelijk aardig oplopen in de ruimte wanneer je hier een backup van wilt maken. Normaal gesproken zal je hier dagen mee bezig zijn om up te loaden naar de backuplocatie. Maar met de slimme opslitsing technologie van MijnBackupPartner.nl zorgen we ervoor dat de data niet in 1 blok weggeschreven wordt. Maar in vele kleine pakkettjes. Zo kan de overdracht van de data veilig en snel gebeuren zonder oponthoud. 

Mocht je nog vragen hebben over wat een image backup dienst nog verder voor je kan betekenen, neem dan even contact met ons op via de online chat. Of maak een ticket aan om in contact met ons te komen. We adviseren je graag verder wat de juiste oplossing voor jouw, of je organisatie is.