Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Online backup zakelijk

Online backup zakelijk
MijnBackupPartner

Online backup zakelijk

Een online backup is onmisbaar voor elke zakelijke toepassing of onderneming. Zonder een back-up kan je namelijk jaren aan werk verliezen en aanzienlijke schade oplopen waar mogelijk geen herstel meer mogelijk is. Daarom is een online backup voor zakelijk gebruik een essentieel onderdeel dat elke onderneming zou moeten hebben. In deze blogpost zullen we kijken naar de voordelen van een online backup in vergelijking met een traditionele back-up, evenals het risico van het ontbreken van een back-upprocedure.

Gegevensbescherming en herstel

Een Zakelijke online backup zorgt voor een veilige en betrouwbare kopie van bedrijfsgegevens. In geval van een onvoorziene gebeurtenis, zoals een hardwarestoring, menselijke fout, cyberaanval of natuurramp, kunnen bedrijven hun gegevens herstellen vanaf de online backup. Dit minimaliseert het risico op gegevensverlies en helpt bij het snel herstellen van de bedrijfsactiviteiten. Het komt vaak voor dat een medewerker per ongeluk een database verwijdert of overschrijft met een testdatabase. Dit kan zonder een online backup een ramp betekenen voor een bedrijf, maar met een online backup kan het snel worden hersteld. Zelfs in het geval van een natuurramp blijven de gegevens veilig, omdat er gekozen kan worden uit meerdere opslaglocaties over de hele wereld.

Beveiliging tegen ransomware

Ransomware-aanvallen vormen een steeds grotere bedreiging voor bedrijven. Deze schadelijke software versleutelt bestanden en vraagt vaak een buitenproportioneel hoog losgeld om ze terug te krijgen. Met een online backup kunnen bedrijven hun gegevens herstellen zonder losgeld te betalen, omdat ze een onaangetaste kopie van hun gegevens hebben die niet is aangetast door de ransomware. Dit is een belangrijke les die geleerd kan worden, aangezien niet altijd alle risico's binnen een organisatie kunnen worden uitgesloten. Met een online backup heb je altijd een plan B als jouw eigen gegevens en servers versleuteld zijn.

Toegankelijkheid en flexibiliteit

Een online backup stelt bedrijven in staat om hun gegevens op afstand te benaderen vanaf verschillende apparaten en locaties. Dit is vooral handig voor bedrijven met meerdere vestigingen, werknemers die op afstand werken of in situaties waarin het kantoor niet toegankelijk is. Medewerkers kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de online backup en de benodigde bestanden herstellen, waardoor de productiviteit behouden blijft. Combineer dit met een online werkomgeving van MijnWerkplekPartner.nl en je hebt de ultieme workflow, zowel op locatie als flexibel werken onderweg of thuis.

Automatisering en tijdsbesparing

Traditionele back-upmethoden, zoals het maken van fysieke kopie├źn op tapes of harde schijven, zijn tijdrovend en vereisen handmatige interventie van de systeembeheerder. Met een online backup kunnen bedrijven het back-upproces automatiseren, waardoor ze tijd en middelen besparen. Back-ups worden regelmatig en consistent uitgevoerd zonder menselijke tussenkomst, waardoor menselijke fouten worden verminderd en bedrijven zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Met onze lokale software, die zowel op servers als gebruikersapparaten kan worden ge├»nstalleerd, kan eenvoudig een schema worden ingesteld en kan precies worden geselecteerd welke gegevens in de back-up moeten worden opgenomen. Tegelijkertijd wordt de data ook slim gecomprimeerd tijdens het uploaden, zodat het uploadproces zo snel mogelijk verloopt, zelfs met minder optimale internetverbindingen.

Schaalbaarheid

Zakelijke online backupoplossingen kunnen worden afgestemd op de behoeften van een bedrijf. Of een bedrijf nu klein is met een beperkte hoeveelheid gegevens, of een groter bedrijf met enorme gegevensopslag, online backupproviders zoals MijnBackupPartner.nl bieden schaalbare oplossingen die kunnen worden aangepast aan de groei van het bedrijf. Bedrijven kunnen extra opslagruimte toevoegen naarmate hun behoeften toenemen, zonder zich zorgen te hoeven maken over fysieke infrastructuur. Bestel eenvoudig meer opslagruimte via het klantenpaneel of via een ticket en het wordt toegevoegd aan het abonnement. Zo worden fysieke belemmeringen weggenomen en kan er worden opgeschaald wanneer dat nodig is.

Kostenbesparing

Het maken van traditionele back-ups met behulp van tapes en harde schijven is duurder dan het instellen van een online back-up. De kosten omvatten niet alleen de media zelf, maar ook de uren van de systeembeheerder die op locatie of op afstand back-ups moet maken. Bovendien moeten deze media weer op een andere fysieke locatie worden opgeslagen, wat extra werk met zich meebrengt. De vaste maandelijkse kosten van een online zakelijke back-up zijn dus niet te vergelijken met de uit te voeren werkzaamheden door een serverbeheerder.

Neem nu ook jouw online back-upabonnement af bij MijnBackupPartner.nl en ga meteen aan de slag met het instellen van jouw back-ups. Daarna kun je met een gerust hart onze software zijn werk laten doen. Wat je eerder zelf in de gaten moest houden, krijg je nu eenvoudig bevestigd via een e-mail met de resultaten van de back-up.