Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Waarom een online Backup maken?

Waarom een online Backup maken?
MijnBackupPartner

Waarom een online Backup maken?

Of je nu aan een website werkt, je administratie bijwerkt of aan een nieuw video project bezig bent. Een externe backup op een andere locatie is een must have voor iedereen. Zo voorkom je dataverlies. 

In deze blog post schijnen we een licht op waar je rekening mee kan houden met een online cloud backup, en op welke manieren de dienst van MijnBackupPartner.nl een verschil kan maken. 

Laten we beginnen met de vraag waarom je een online backup dient te maken.

Dit antwoord kan wellicht voor de hand liggend overkomen maar als eerste reden is dat een online backup jouw werk verlies tegengaat. Je zal het vast wel eens gehad hebben dat je middag werk verloren gaat door een fout of onderbreking. Dit is niet alleen heel vervelend aangezien je het overnieuw moet doen, maar kan ook voor niet alleen omzetverlies zorgen. Maar ook voor nog meer ellende. 

Manieren waarop dataverlies kan ontstaan

Dataverlies kan op een hoop manieren voorkomen. Veel voorkomende redenen zijn bijvoorbeeld zoals hieronder beschreven.

  • Koffie of een andere vloeistof morsen over je laptop waardoor de PC crashed. 
  • De harde schijf van een PC begeeft het waardoor je alles kwijt raakt. 
  • Een laptop of computer wordt gestolen
  • Harde val van een laptop in het openbaar vervoer of elders. Zeker harde schijven zijn erg gevoelig als het vallen betreft. 
  • Het foutief verwijderen van bestanden of foto’s

Natuurlijk kunnen nog op veel meer manieren dataverlies voorkomen, dit is altijd bijzonder vervelend en kan voor problemen zorgen. Iedereen gebeurd het wel eens dat een tekst, artikel, project of versie verloren gaat die nu net in de volgende meeting of afspraak nodig was. Dit kan onprofessioneel overkomen en kan je ook klanten kosten waar je hard voor gewerkt hebt. 

Dit alles kan voorkomen worden met de dienst van MijnBackupPartner.nl om een online cloud backup te maken. 

Bestaande backup opties die wellicht al gebruikt worden 

Waarschijnlijk heb je er al een over nagedacht om een online backup te maken waaruit je bestanden weer kan terughalen. Denk aan een externe harde schijf of USB stick, een andere computer / NAS of een dienst zoals Google Drive of Microsoft OneDrive. Al deze manieren hebben nadelen met betrekking tot onze dienst van MijnBackupPartner.nl. Een USB stick of externe harde schijf is een backup waarop je niet kan vertrouwen. Ook een externe harde schijf of USB stick kunnen kapotgaan door een val, door het kapotgaan van een aansluiting of kabel. Of simpelweg verloren gaan of gestolen worden. Denk aan een rugzak met je laptop erin en je externe harde schijf die je op een onbewaakt ogenblik verliest. 

Ook is een backup die je geregeld hebt via een externe harde schijf niet betrouwbaar aangezien het nog steeds vatbaar is door menselijke fouten, denk aan het verkeerd kopiëren, en is nu eenmaal een gedoe om dit bijvoorbeeld elke week eraan te denken om even al je werk over te kopiëren. Je wilt dit een keer instellen en voor de rest niet meer aan te hoeven denken. Totdat je het echt nodig hebt. 

Een backup die je hebt ingesteld op een NAS of een andere locatie binnen of buiten je netwerk heeft ook zijn nadelen. Bijvoorbeeld de kennis die je nodig hebt om dit allemaal correct in te stellen. En binnen je netwerk een backup hebben is vatbaar voor niet alleen stroomstoringen, maar ook voor diefstal en malware. Ook zal in de NAS zelf weer een harde schijf moeten die ook weer kapot kan gaan. En de cirkel herhaalt zich weer. 

Wellicht denk je eraan of gebruik je al een dienst zoals Microsoft Onedrive of Google Drive. Deze twee hebben natuurlijk ook een backup van bestanden die je in de cloud hebt staan. Maar aan deze diensten zitten ook een paar nadelen aan verbonden. Ten eerste heb je vaak maar een bepaald aantal Gigabyte beschikbaar. Bij de meeste diensten is dit 15 gigabyte die je ook deelt met de mail en opslag van andere media. Ten tweede is de data die je in deze gratis diensten opslaat te gebruiken voor marketing doeleinden. Dit wil je natuurlijk niet als je hier ook klantendata in opslaat of gebruikmaakt voor het opslaan van jouw werk. En ten derde zijn specifieke mappen en folders niet dusdanig in te stellen zoals je kan met onze online cloud backup van MijnBackupPartner.nl.

De voordelen van een online cloud backup

Al de nadelen van andere backup oplossingen die in de vorige koppen zijn behandeld heb je niet met een online cloud backup van MijnBackupPartner.nl. Met het gebruik van onze backup dienst zie je niet alleen verandering hoe je te werk gaat, maar ook het gemak van onze dienst. Na configuratie is het een gemakkelijk proces wat op de achtergrond loopt zonder problemen. Dit brengt niet alleen een stukje rust maar ook minder werk met zich mee dan dat je dat zou hebben met andere backup oplossingen. Zie in de redenen hieronder hoe we dit voor elkaar krijgen. 

Servers en diensten in Nederland en meerdere locaties over de gehele wereld

Andere backup diensten worden vaak opgeslagen in de Verenigde Staten, de privacy en de regelgeving op het gebied van privacy en rechten zijn hier anders dan in Nederland en de Europese Unie waar de data beter beveiligd is en ook niet aan dezelfde wetten vastlegt. Wij hebben de core van onze diensten in datacenters op meerdere locaties in Nederland en over de gehele wereld staan. En het is zelfs selecteerbaar waar je de data naar toe wilt schrijven. Als je dus een bepaald land of locatie liever niet hebt dan is dit gemakkelijk te wijzigen. Dit geeft je een hoop vrijheid en zekerheid in zelfs de meest ondenkbare situaties zoals een regionale ramp. 

In te stellen zoals jij wilt en belangrijk vindt om een backup van te maken

Wat een ander groot voordeel van onze online backup tool is, is dat het ontzettend te configureren is naar jouw wensen. Maak een backup van de gehele computer, een specifiek bestand of folder of een complete harde schijf op meerdere apparaten. Stel in hoe vaak je een backup taak wilt laten lopen, en ontvang een email met een rapport elke keer als deze taak heeft gelopen. Vrijheid in keuze en het in te richten naar wens zijn wensen die MijnBackupPartner.nl serieus heeft genomen met het ontwikkelen van de dienst. 

Veilig en snel, zonder omkijken

Met onze online cloud backup maken we gebruik van een aantal slimme technieken en instellingen die ervoor zorgen dat jouw werk niet alleen veilig is maar ook fijn is in gebruik. Met de meeste doeleinden is het een kwestie van een halfuurtje even instellen en hierna het eigenlijk te vergeten. De backup tool start met je computer op in de achtergrond en werkt zodanig dat je hier verder geen omkijken meer naar hebt mitst het goed is ingesteld. En ook daar willen we je natuurlijk graag bij helpen. Gewoon in het Nederlands en met werknemers die getraind zijn om jouw zo goed mogelijk te begeleiden. 

Ook is de backup dienst snel door het slim opsplitsten van pakketten die verzonden moeten worden naar de door jouw gekozen backup locatie. Hierdoor is het mogelijk om ook met een niet optimale internetverbinding toch grote bestanden snel te uploaden naar de servers van MijnBackupPartner.nl.En de veiligheid wordt behaald door het gebruiken van een beveiligde verbinding tussen jouw computer en de backup servers van MijnBackupPartner.nl.

En de militaire AES – 256 encryptie die gebruikt wordt om de data veilig op te slaan op de servers. Ook is de eerste laag beveiliging in te stellen met uiteraard een wachtwoord en twee factor authenticatie. Die het vereist om een eenmalige toegangscode in te voeren die om de 30 seconden wijzigt op je smartphone. 

Probeer de backup tool van MijnBackupPartner.nl zelf en laat je overtuigen door onze dienst. Voor vragen kan je altijd even online op de chat komen om met een van onze medewerkers te praten.