De Backup software downloaden - Windows

Om de backup software van MijnBackupPartner te installeren op de lokale computer zijn de volgende stappen uit te voeren.

Na de bestelling en de activering van het pakket worden de inloggegevens opgestuurd, hier is mee in te loggen op de volgende link om dit proces te starten:

Hierna kom je in het hoofdmenu terecht waaruit de optie Downloaden is te selecteren.

De Backup software downloaden - Windows

Na de inlog:

De Backup software downloaden - Windows

Er wordt nu een optie lijst getoond voor het installeren van de Backup tool van MijnBackupPartner.nl hier selecteren we voor de Windows installatie voor de Windows optie in 64 bit. Als je niet weet welke je dient te hebben is voor de optie Any CPU te gaan.

De Backup software downloaden - Windows

Ga naar de download map waar het ZIP bestand is gedownload en pak dit uit om het EXE bestand uit te voeren. Hier gebruiken wij in dit voorbeeld 7zip voor, is ook de standaard tool van windows voor te gebruiken.

De Backup software downloaden - Windows

De Backup software downloaden - Windows

Dubbel klik hierna op het EXE bestand om de installatie te starten.

De Backup software downloaden - Windows
De tool opent zich vervolgens en de installatie is te doorlopen. Het enige wat wellicht aangepast dient te worden is de installatiefolder. Dit is ook geheel standaard te laten.

De Backup software downloaden - Windows

De Backup software downloaden - Windows

De Backup software downloaden - Windows

De Backup software downloaden - Windows

Er zal nu ook standaard een pictogram in je Windows taakbalk verschijnen waarmee de applicatie mee op te starten is. De Applicatie start ook op samen met Windows.

De Backup software downloaden - Windows

De inloggegevens zijn gelijk aan de inloggegevens die gebruikt worden voor de webportal.

De Backup software downloaden - Windows

Geef een logische naam aan de machine waar een backup gemaakt van wordt. Dit is in dit geval de PC naam.

De Backup software downloaden - Windows

Hierna is de applicatie geïnstalleerd en gereed voor gebruik! Zie het volgende artikel om de backup verder te configureren.