Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Image backup online

Image backup online

Personal 250

3.99
per maand Excl. BTW

Image backup online

Personal 1000

5.99
per maand Excl. BTW

Specificaties

Personal 250

€ 3.99
per maand

Personal 1000

€ 5.99
per maand
Uitgelicht 
Retentie
120 Dagen
120 Dagen
Automatische backups
Opslag in datacenter NL
Ruimte beschikbaar
250GB
1000GB
Beheer 
Software client
Online portal
Beveiliging 
Encryptie
Opslag in datacenter NL
Beveiligde verbinding
Apparaten 
Meerdere apparaten
Aantal apparaten toegestaan
1
1
Opslag te gebruiken op alle apparaten
Meerdere opslag kluizen
Backup 
Ruimte beschikbaar
250GB
1000GB
Retentie
120 Dagen
120 Dagen
Compressie van verstuurde data
Automatische backups
Instellen van taken (tijdsinterval)
Bestanden en mappen
Windows systeem backup

Personal 250

€ 3.99
per maand

Personal 1000

€ 5.99
per maand

Image backup online

Een online image backup zorgt voor een hoop voordelen voor iedere organisatie of persoonlijke projecten. Wanneer je het inkomen verdient met een online bedrijf, of productiewerk op de computer uitvoert. Een backup waarin jouw werk opgeslagen wordt is niet alleen belangrijk voor jezelf werk te besparen. Maar kan ook zekerheid bieden voor jouw klanten. 

Schets jezelf de volgende situatie voor, je bent onderweg naar jouw volgende klant in de trein of onderweg in de auto. Je besluit net nog even de meeting wat extra voor te bereiden onderweg in de trein of in een cafe onderweg met de auto. Met het afsluiten besef je dat je eigenlijk al daar had moeten zijn. Met haast ga je snel onderweg. Maar helaas slipt je laptop net uit de handen en klettert op de grond. Niet alleen ben je nu het werk voor die meeting net kwijt. Maar ook alles wat je daarvoor hebt gemaakt. Een harde schijf herstellen is een bijzonder zware opgave waar ook de nodige investering voor nodig is. En ook nog vaak zonder garantie op data recovery. 

Met een backup oplossing die het naadloos op de achtergrond voor je opslaat was dit natuurlijk voorkomen! 

Image backup de specificaties

Om een image backup te maken zijn er een paar simpele stappen nodig. Deze stappen maak je gemakkelijk via de software die lokaal geinstalleerd staat. Deze backup task is dan ook te configureren naar wens met extra commando’s die toegevoegd kunnen worden. En de backup task is dan te laten draaien op de achtergrond wanneer jij maar wilt. Elke dag, elke week of elke maand. Die keus is verder aan jouw. Voor alle stappen die nodig zijn kan je eenvoudig de kennisbank ernaast houden waar dit geheel stap voor stap uitgelegd wordt aan de hand van screenshots. Dit maakt het gemakkelijk om te volgen en in te stellen naar jouw wensen.  

De backup taks is van 1 schijf of meerdere schijven te laten maken. Als je bijvoorbeeld meerdere partities hebt waarin jouw data en instellingen in wordt opgeslagen, dan is deze extra schijf of partitie ook mee te nemen in dezelfde image backup. Dat maakt het eenvoudig om alles op 1 plek op te slaan en direct na het restoren van de backup weer terug te gaan naar de oude situatie. 

De image backup is op meerdere plekken te herstellen. Natuurlijk direct op de huidige computer wanneer er een systeem brekende fout is ontstaan. Of er kan een USB stick gebruikt worden om een nieuwe PC te installeren. En er is er zelfs een virtuele machine van te maken, in bijvoorbeeld Oracle Virtualbox of een virtualization manier naar keuze. 

Dit geeft je de vrijheid om bepaalde instellingen en bestanden nog te bekijken zonder gelijk de machine te  hoeven installeren. Mocht er bijvoorbeeld net dat ene bestand uit de machine nodig zijn die dan toevallig in de complete image backup staat. 

Op verschillende manieren een image backup herstellen

Een Image backup is op verschillende manieren te herstellen. De verschillinde manieren zullen wij hieronder nog wat nader toelichten.

Andere computerschijf

Als je een image backup wilt herstellen in een andere schijf dan is dit binnen Windows zelf te doen met de software van MijnBackupPartner.nl. De stappen zijn dan eenvoudig te doen vanuit de machine om de complete image backup terug te zetten via de lokale PC.

Restoren als virtuele disk schijf

De virtuele optie is voornamelijk interessant natuurlijk voor serverbeheerders en systeembeheerders die de laptops van collega’s onderhouden en bijwerken. Zo kan je als een collega bijvoorbeeld vertrekt nog een image backup opslaan van zijn of haar werkomgeving op een virtuele locatie. Zo kan de laptop weer gerecycled worden voor een andere collega. Zo hoef je geen ingewikkelde recovery taken uit te voeren wanneer je een bepaald bestand nog mist. Of je kunt simpelweg een archief bijhouden van geleverd werk. Dit doe je in bijvoorbeeld Virtualbox of Azure.

Restoren via bootable USB stick

Restoren via een bootable USB stick kan snel gemaakt worden met de lokale software. Een USB stick van minimaal 2 GB is hiervoor nodig. Dit werkt net zoals het installeren van Windows via een USB stick. Het enige verschil is dat de image backup er gelijk overheen gezet wordt. En er dus geen aparte Windows installatie en configuratie gedaan hoeft te worden. Wat natuurlijk een hoop tijd bespaard. 

Al deze manieren van werken zijn terug te vinden in de kennisbank. Heb je een situatie die nog niet uitgelegd staat? Neem dan even contact met ons op via het ticketsysteem of de online chat. 

Beveiliging van de image backup

Beveiliging is een belangrijk item bij het maken van een backup. Je wilt natuurlijk niet dat jouw backup vatbaar is voor aanvallen. Daarom begint de beveiliging van de backup al bij de eerste drempel. Namelijk het wachtwoord wat strenge eisen heeft en de twee factor authenticatie via je mobiel die ingesteld kan worden. Zo weet je dat de toegang ook al een extra laag beveiliging heeft om bij de backup te kunnen komen. 

Verder is de verbinding tussen de lokale machine en de backup servers ook beveiligd met een TLS verbinding, dit zorgt ervoor dat er niet meegelezen kan worden wanneer je bijvoorbeeld de backup taak laat lopen bij een café of in de trein. De uiteindelijke backup op de servers van MijnBackupPartner.nl wordt ook nog eens versleuteld met de militaire AES-256 versleuteling. Jouw backup is dus op elk moment beveiligd!