Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Online backuppen

Online backuppen

Personal 250

3.99
per maand Excl. BTW

Online backuppen

Personal 1000

5.99
per maand Excl. BTW

Specificaties

Personal 250

€ 3.99
per maand

Personal 1000

€ 5.99
per maand
Uitgelicht 
Retentie
120 Dagen
120 Dagen
Automatische backups
Opslag in datacenter NL
Ruimte beschikbaar
250GB
1000GB
Beheer 
Software client
Online portal
Beveiliging 
Encryptie
Opslag in datacenter NL
Beveiligde verbinding
Apparaten 
Meerdere apparaten
Aantal apparaten toegestaan
1
1
Opslag te gebruiken op alle apparaten
Meerdere opslag kluizen
Backup 
Ruimte beschikbaar
250GB
1000GB
Retentie
120 Dagen
120 Dagen
Compressie van verstuurde data
Automatische backups
Instellen van taken (tijdsinterval)
Bestanden en mappen
Windows systeem backup

Personal 250

€ 3.99
per maand

Personal 1000

€ 5.99
per maand

Online backuppen

Het maken van een online backup is eenvoudig en kan op vele verschillende manieren, bij MijnBackupPartner.nl hebben we een krachtige tool voor je beschikbaar die dit niet alleen gemakkelijk maakt. Maar ook sneller dankzij slimme compressie, veiliger dankzij een paar sterke voorzorgen, en betrouwbaarder dankzij het inplannen van automatische backups. Laten we alle voordelen even langs gaan op deze pagina!

Dataverlies zal iedereen wel eens een keer mee hebben gemaakt, met het wisselen tussen een laptop, het vervangen van een defecte harde schijf, diefstal of menselijke fouten. Het kan zo gebeuren dat je niet alleen werk kwijtraakt, een belangrijk verslag voor je opleiding, of simpelweg foto’s of beeldmateriaal verliest van dierbare momenten. Met een backup zou je dit kunnen voorkomen. Je zal wellicht ook al eens hier aan gedacht hebben, en bijvoorbeeld een backup hebben gemaakt op een externe harde schijf, op een harde schijf die je nog over had. Of op een grote USB stick. Echter heeft dit een aantal grote nadelen. Ten eerste zijn dergelijke soorten backups alleen maar bereikbaar wanneer je fysiek bij de opslagmedia kan. Oftewel je dient hem heel en veilig te houden. 

Ten tweede kan je dergelijke backups ook verliezen, harde schijven hebben namelijk niet het eeuwige leven, en als je deze in de kast hebt liggen of constant draaiende hebt in een NAS, dan kan dit component ook falen. Ook in geval van een brand of fysiek ongeval aan bijvoorbeeld je huis, ben je dit ook kwijt. En als laatste zijn deze backups wel zelf in te stellen en zelfs te automatiseren, echter zal je hiervoor zelf verschillende soorten software voor moeten installeren en ook weer bij te houden. En dergelijke programma’s bieden verder geen garanties of support, zoals wij dit wel kunnen leveren.

Retentie, op elk moment terug in de tijd gaan

Een groot voordeel van online backuppen is dat het mogelijk is om op meerdere plekken terug te gaan in de tijd met onze retentie. Retentie is de hoeveelheid backups waar nog uit te kiezen valt en hoever terug. Wij hebben met onze online backup service een retentie van 120 dagen, wat je dus de kans geeft om in elk geval nog 120 dagen terug te gaan in de tijd om een bestand terug te zetten. Hoe vaak het bestand in de 120 dagen een backup van is gemaakt is van jouw afhankelijk, je hebt hier namelijk zelf de vrije hand in om te bepalen of dit bijvoorbeeld elke dag, elke week of elke maand gebeurd.

Met de retentie kan je dus ook teruggaan naar eerdere versies van bestanden, bijvoorbeeld in een tekst bestand kan je ook teruggaan naar een eerdere versie die opgeslagen is. Bijvoorbeeld met het schrijven van een ebook kan er terug genavigeerd worden naar de versie die je nodig hebt.

Beveiliging van de backups

De beveiliging van een online backup is net zo belangrijk als de online backup zelf. Zonder een goede beveiliging is een backup namelijk niet de moeite waard om op te zetten. Zodra er wat gebeurd wil je natuurlijk dat de backup in elk geval nog beschikbaar is. Met een backup van MijnBackupPartner.nl kan je niet alleen gemakkelijk online backuppen maar ook op een veilige manier. Dankzij de militaire encryptie die gebruikt wordt is jouw backup beveiligd met de laatste technologie. Die een supercomputer zelfs niet binnen 200 jaar kan breken. Verder hebben wij zeer strenge wachtwoord eisen bij het aanmaken van de accounts. En raden we aan om ook de twee factor authenticatie aan te zetten op het account. Dit zorgt voor een tweede controle check met een zes cijferig wachtwoord, wat na een aantal seconden weer vervalt. Hiermee kan je er dus altijd voor zorgen dat zelfs na een wachtwoord lek niet ingelogd kan worden. 

Verder maken we overal gebruik van beveiligde verbindingen, je logt veilig in op onze web omgeving om de backups te beheren. Er wordt ook gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding bij het ontvangen en verzenden van de bestanden. Zo kan je dus altijd veilig werken, en zelfs op openbare WIFI verbindingen is dus gebruik van te maken. Aangezien dit tevens beveiligd wordt.

Beheer jouw backups via de website of via de software

Het beheren van de backups die je maakt gaat via onze beheeromgeving in de website, of via de software tool die je lokaal kan installeren. Je hebt dan inzage die de backups die worden gemaakt, en kan je vervolgens de backups herstellen. Dit kan door middel van een download via de webomgeving. Of even direct teruggezet worden in de juiste folder met de software. Zo maak je het jezelf gemakkelijk door werk snel en eenvoudig te herstellen.

Via beide omgevingen dien je in te loggen met jouw wachtwoord en account, je hebt dan dus ook de keuze om dit met de twee factor authenticatie te beveiligen. Een item wat we sterk aanraden. 

Verder heb je altijd de mogelijkheid om even netjes een email melding te ontvangen wanneer de backup is afgerond. Na het eenmaal instellen van nodige instellingen voor de backup, kan je daarna ook dit verder met rust laten. De automatische online backup loopt nu en zal doorgang zolang je dit ingesteld hebt. En als er iets mee aan de hand is dan zal de online backup software je dit altijd laten weten per email. 

Opslag ruimte

De opslag ruimte is voor het maken van online backuppen natuurlijk ook belangrijk. Met een opslagruimte van 250 gb of 1000gb heb je voor elk gebruik wel genoeg ruimte voor jouw persoonlijke bestanden die meegenomen dienen te worden in de backup. Je hebt bijvoorbeeld met het voordeligste pakket een hoop ruimte voor persoonlijke documenten. Als je even rekent met een document van een paar mb,  en duizend mb maakt 1 gigabyte. Dan kan je aardig uit de voeten met alleen tekstdocumenten. Ditzelfde geld voor Afbeeldingen en andere kleinere bestanden. Alleen met een hoop beeldmateriaal of videos zal je al wat sneller aan de 250 gigabyte zitten. Vandaar dat wij hier ook een 1 terabyte pakket voor hebben aangemaakt.

Wil je nog meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op via een van onze contact mogelijkheden. We helpen je graag verder om ook jouw bestanden een veilig thuis te geven.