Cloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online BackupCloud Backup - Online Backup

Backup databases

Backup databases

Databases kunnen het hart zijn van jouw website of applicatie. Belangrijke gegevens zoals jouw gehele voorraad, klantenbestand of diverse formules kunnen hierin opgeslagen zijn. En daar houdt het niet bij op.

Een database kan ook jouw complete financiĆ«le historie van je bedrijf bevatten of gevoelige klant informatie. Met een enkele handmatige backup die je in het begin hebt gemaakt slaap je niet op je gemak. Gelukkig heeft MijnBackupPartner.nl een oplossing voor je. 

Met de lokale of online cloud opslag tool van MijnBackupPartner.nl bieden wij je een mogelijkheid om snel en gemakkelijk volledige databases op specifieke bestanden op te slaan. En niet alleen op 1 locatie. Maar ook op meerdere locaties over de gehele wereld. Zo ben je zelfs in de meest uitzonderlijke situaties nog veilig met een backup. 

Restoren van de database gaat eenvoudig en je kan binnen enkele handelingen weer over jouw .sql bestand beschikken. Die vervolgens weer te restoren is via jouw favoriete database tool. 

Waarom een backup van de database op meerdere locaties?

Je kan je afvragen waarom je een backup van je databases op meerdere locaties dient op te slaan. Daar geldt echter de regel voor dat 1= none 2 = one nog steeds waar is. 1 backup locatie kan altijd omvallen of tot onvoorziene situaties leiden.

En ook kan de vraag opkomen waarvoor je hiervoor een betaalde dienst zou afnemen? Er zijn immers meerdere partijen zoals Google en Microsoft die een bepaald aantal gigabyte beschikbaar stellen voor vrij gebruik. 

Een aantal redenen kunnen we hiervoor geven. Ten eerste zijn dit soort diensten gratis, gratis diensten bestaan ervoor om data te verzamelen van persoonlijke gegevens om op die manier je wat te verkopen. Wil je dat jouw bedrijfsdatabase gebruikt wordt voor marketing onderzoek? Dat is niet alleen onverstandig maar kan ook voor privacy gevoelige lekken zorgen. Een item wat sinds de laatste Europese wetgeving hiervoor niet meer een lichte zaak is. 

Ten tweede is er vaak maar een beperkt aantal gigabyte beschikbaar, en zijn de prijzen die daarop volgen voor meer ruimte prijziger dan de diensten van MijnBackupPartner.nl zonder dezelfde mogelijkheden die onze tool biedt. 

Als laatste is MijnBackupPartner.nl altijd bereikbaar via een online ticket of chat. En is er ook een storingsnummer bereikbaar voor calamiteiten. Op die manier kunnen wij directe ondersteuning bieden bij vragen of problemen. Iets wat vaak lange wachttijden vraagt bij anderen en meerdere afdelingen. Bij MijnBackupPartner.nl zijn al onze werknemers niet alleen enthousiast om je te helpen maar hebben ook het gereedschap en de know how om je direct bij te staan. 

Probeer onze dienst uit en laat je overtuigen door de mogelijkheden en de extra rust die je dit brengt.